Smarta tips längs vägen

Här hittar du goda råd och smarta tips som kan vara bra att ha med sig längs vägen. Har du frågor om ditt bilägande så hör av dig till oss på AlltiBil!

För kallt för salt?

Vid vinterväglag ska man såklart alltid köra försiktigt. Särskilt när termometern når under –10 grader. Då är det för kallt för saltet att smälta is och snö. Ibland kan det t.o.m. ha motsatt effekt. Kör försiktigt och anpassa alltid hastigheten efter väglag!

Stenskott?

Så här års är det svårt att undvika stenskott. Får du ett stenskott så se till att det inte kommer vatten eller spolarvätska i skadan. Sätt på ett stenskottsplåster eller lite tape så snart du kan. Är skadan inte större än en gammal femkrona går det oftast att laga och du slipper byta hela vindrutan. Har du tur i oturen står ditt försäkringsbolag för fiolerna.

Rätt lufttryck i däcken?

Med rätt däcktryck minskar både däckslitage och bränsleförbrukning. Även bromssträckan blir kortare. Rekommenderat däcktryck ser du på insidan av tanklocket. Kolla däcktrycket minst en gång i månaden och helst när däcken är kalla.